Att skriva en bra inbjudan som blir sedd

I podden En jävla fest och på min (Amanda Colldéns) Instagram har jag ett betalt samarbete med Confetti - men jag vill även tipsa om det här av egen och fri vilja - för det är så himla bra. Visst älskar man när man kan imponera stort på andra med väldigt små insatser? Det gör man med Confetti. 

Det kanske låter over the top, men det är inte det. Ni som är i samma generation som mig är troligtvis vana vid att de flesta inbjudningar sker via Facebook events. Vem kollar ens det nuförtiden?

Med Confetti kan man nästan irriterande enkelt och snabbt skapa hemsidor för sina events. Häromdagen gjorde jag snabbt en enkel sajt till en måndagsmiddag med tema Italien. Är i Kroatien på släktresa och när det var min och min sambos matdag hade vi italiensk afton. 

 

Tycker att det är så kul och höjer förväntningarna lite extra mycket. Vissa kanske tänker ”men blir det inte STELT om man gör en HEMSIDA” för en enkel middag? Här får du såklart känna ditt sällskap, och är de så lättskrämda är det kanske bäst att låta bli. Men jag skulle bli glatt överraskad och föredra en sån här inbjudan framför ett Facebook-event i typ alla sammanhang. 

Ett kul sätt att göra en inbjudan på är att göra det i form av en FAQ-sida, alltså Frequently asked questions. Då får du med all info du behöver utan att det blir en lång brödtext.

Exempel på frågor:

  • Gud vad kul, när är detta?
  • Var ska vi vara?
  • Jag vet inte om vi har barnvakt, får barnen följa med?
  • Shit, vad ska jag ha på mig? 
  • Får jag ta med min nya flickvän?
  • Jag brukar bli hungrig runt 19. Med det i åtanke ska jag komma mätt eller serveras det mat?

Och genom att besvara dem så som du vill har du täckt in frågor om + 1, om eventet är barnfritt, om det serveras middag, o.s.v. 

På middagen körde vi också några grenar ur Den stora släktkampen! Ett musikquiz med stora hits under de senast 100 åren och följdfrågor på nivån vuxen, tonåring och barn. Körde också Välkända släkter och deras familjemedlemmar. Det var väldigt passande faktist. 

Good luck and have fun! 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar