Festleken för den som hatar festlekar!

HEJ! What's up old loves? Och varmt välkommen till dig som hittat hit för första gången.

Den här veckan tänkte jag skriva om en festlek som passar även den mest negativt inställda personen - för att den är så flexibel och går att göra så stor eller liten som man vill.

Jag som skriver det här heter Amanda Colldén och jag är tokig i bra stämning på fest. Vissa tror att jag är besatt av lekar och quiz och prompt måste ha det på varje fest. Det stämmer att jag gillar lekar, ja, men det är främst för att det är ett kul sätt att få nya människor att börja prata med varandra om annat än jobb. Tro det eller ej: jag tycker inte alltid att man måste leka på fest, men jag tycker att det är bra att ha några ess i rockärmen som man kan slänga fram om festen inte kommer igång så som man önskar.

Okej, till leken! Det är med glädje som jag för er presenterar: Bäst i väst på fest! En lek som min vän Julia berättade om. Det enda du behöver är en väst och en timer som kommer ringa vid ett av dig utvalt klockslag. Gärna några timmar in på festen. Den som har på sig västen när klockan ringer vinner. 

Hur får man västen? Genom att utmana den som har västen i valfri gren/lek eller annat. Till exempel:

💪 Armbrytning.
🥤 Ta flest klunkar av någon dryck.
🦘 Hoppa högst.
📓 Framföra en dikt.
👀 Undvika att blinka längst.

Bäst i väst på fest är otroligt enkelt, gångbart och anpassningsbart. Kan göras med små eller stora utmaningar. Det som är extra bra är att den som hatar att leka inte riskerar att dras in - eftersom man själv väljer om man ska utmana västbäraren. Jag önskar att jag hade kommit på leken själv för jag har storhetsvansinne och vill gärna vara avsändare bakom alla bra idéer, men det är med glädje jag sprider vidare det här till er och ger Julia all kredd.

Ps. Den 12e juni är det dags för terminens sista upplaga av Amandas otroliga gameshow. Kl 18.30 på Brygghuset vid Odenplan. Välkommen!

Pps. Säsongen för möhippor, studenter och sommarfester är här. Du hittar våra festliga lekupplägg för dessa händelser här! 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar