Linnéa Wikblads GENIALA lista över hur man är värdinna på ett relaxed sätt

UJ UJ UJ! Linnéa Wikblad. Dyrkar. Fy fan vilken smart, rolig och kvick person. Drömgäst i En jävla fest. Ni MÅSTE lyssna! Eller... Det kanske ni inte måste, för om jag ska applicera Linnéas tre budord även på poddlyssnande så bör jag inte säga så. Ni kommer förstå när vi kommer till listan. Det gör vi nu:

1. Bli aldrig, ALDRIG, sur eller irriterad om något går sönder eller om det spills något. Att det spills och går sönder är en del av att vara värd eller värdinna och om du inte kan stå ut med det - skit i att ha middag eller fest. (Min kommentar: Word sister! Det är också OMÖJLIGT för den som blir sur att dölja det, så det kommer lysa igenom hela kvällen och allt blir förstört :) ) 

2. Tillåt rökning i den mån det går! Till dig som nu får panik så hälsar Linnéa att röka inomhus två gånger om året kommer inte påverka lägenheten eller huset ö.h. 

3. Visa inte missnöje när någon ska gå. Linnéa sa "ibland säger folk 'jag ska ha lite folk över på fredag. Du MÅSTE komma, alltså du MÅSTE' och det tycker jag är desperat och det gör mig avtänd. En del av gästfriheten är också att vara generösa med att folk kommer och stannar om de VILL." (Min kommentar: Word sister! Här har jag gjort övertramp i princip i hela mitt liv, men jag ska ändra mig ögonaböj. Linnéa har så rätt och det är en sjukt ocharmig egenskap jag har haft. Ber om ursäkt till alla som råkat ut för den.)

Bubblare:

Var väldigt tydlig med vad som gäller för kvällen. Ge gästerna något att förhålla sig till. Var de ska hänga jackan, var de ska ställa skorna, och att de ska hoppa in i soffan direkt efter att de fått ett glas i listan.

Bästa listan jag någonsin varit med om att skapa. Linnéa är otrolig. Hoppas jag får komma på hennes fester ASAP.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar