Vanliga frågor om att fixa fest!

Några roliga frågor jag har fått om att fixa fest! 

Hur väljer man rätt gäster?

Generellt vill jag vara så generös som möjligt i mitt bjudande. Nu kanske det är någon som ser det här och tänker “men jag blir inte bjuden på alla dina fester”. Så kanske det är. Men jag har så mycket fester och kan inte bjuda alla på allt, alltid. Men generellt skulle jag säga: bjud hellre lite för många än lite för få. Det går alltid att lösa på något sätt. Om det är en ekonomisk fråga, fördela mat och dryck som gästerna får ta med. I somras hörde jag om någon som sakta men säkert, och ömsesidigt, glidit ifrån sitt gamla kompisgäng och att det blivit svart på vitt när hon såg att de hade haft ett häng utan henne på instagram. Det tycker jag är lite fräckt. Jag anser att det bästa i den situationen kanske hade varit att bjuda in men att då hoppas på att hon haft den goda smaken att tacka nej. Men vad vet jag. Gör som du vill. Festen är väl ändå huvudsakligen till för att du ska ha kul. Och som sagt, jag har med all största säkerhet brutit mot mina egna generösa regler både en och två gånger så kanske framstår jag som en hycklande idiot nu. Jaja. 


Hur och var kommer du på dina lekar?

Oh, den här frågan gillade jag. Intressant. Var tvungen att tänka lite. Har alltid älskat att fixa lekar. Och gärna personliga sådana. Tror att det började med att jag fick för mig att vi skulle göra lekar på påsk med min ena familj. För att alla skulle känna sig inkluderade fick då alla varsin gren. Min mamma, som är NO-lärare och älskar naturen, fick en gren som var “hämta så många olika föremål du kan från naturen på en minut. Du måste kunna namnge vad allt är för att det ska räknas”. Min lillebror älskar choklad. Hans gren handlade om chokladprovning. Min låtsaspappa är kock. Hans gren handlade om att skära potatis så att den vägde så nära 50 gram som möjligt. 

Jag snor inspiriation och idéer från tv-program, jag bollar med AI (även om AI hittills är totalt humorlös och absolut inte kan konkurrera med det personliga) och avsätter tid för att komma på lekar. Till exempel till mina födelsedagsquiz som finns här. Anstränger mig mycket för att de ska kännas så personliga som möjligt trots att de är generella quiz för de som är i samma ålder. Men då har jag gjort så att t.ex. allt som ingår i 30årsquizet utgår från det år 1993 som man föddes om man fyller 30 år i år. Alla låtar är framförna av någon som föddes samma år, eller så släpptes låten det året. Alla frågor handlar om händelser från det året, o.s.v. Sen är det också olika uppgifter som innefattar att hylla födelsedagsbarnet på kreativa och personliga sätt. 

Var? Lite överallt. Mitt bästa är att sitta på en bar med ett glas och en anteckningsbok och skriva ner allt jag kommer på.

Den bästa fest du har fixat?

Min 30årsfest, alla dagar i veckan. 80 gäster som blev hämtade med sightseeingbåt vid Stadshuset i Stockholm. Där körde vi en lek inspirerad av På spåret. När vi kom fram stod det en person och delade ut bubbel, jag hade catering från restaurang Garba, DJ Gretchen - en underbar dragqueen som jag varmt rekommenderar, en livemusiker med otrolig röst, m.m. Det var helt sjukt faktiskt. Riktig generös fest utan att vara schektig. Hoppas jag får göra om det någon gång igen. Snart.


Vad är det viktigaste när man fixar fest och vad kan man skita i?

Tycker ärligt talat att man kan skita i mobiler på fest. Skulle gärna fixa en mobilfrifest men tror inte min bekantskapskrets är redo för det. Hör av er om jag har fel.

Det viktigaste är stämningen. Att du presenterar folk för varandra. Att du säger välkommen och markerar startskottet för kvällen. Och ni som läser bloggen regelbundet: Stämningen kan man ju som ni vet hjälpa till att stötta på traven. 


Det var det! Läst och gillat det du sett? Skriv gärna en kommentar och/eller en till fråga om att fixa fest! 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar