Fem anledningar till att bjuda nya människor och gamla vänner på middag!

Hej alla partypeople! För några år sen bjöd Ung cancer-grundaren Julia Mjörnstedt in till en “lära känna nya människor-middag”. Det var säkert tio år sen men jag minns det tydligt för att en känd profil hånade konceptet i en podd. Jag var profilens praktikant som 19-åring. Han var den coolaste jag visste och lite för länge brydde jag mig lite för mycket om hans åsikter. Personen i fråga är en helt otrolig poddare och skribent. Men att det är töntigt att ha middagar med nya personer håller jag inte med om.

Kom att tänka på detta häromdagen när jag skickade ut inbjudan till min middagsklubb. (Gensvaret var jättestort! Så kul! Mejla mig om du vill vara med på inbjudningslistan!) Planen är att köra någon gång i månaden med cirka 10 personer. Kommer blanda gamla vänner med att bjuda in helt nya personer som visat intresse för att vara med.

Det jag vill komma till är att det finns en röst i mitt bakhuvud som säger “har inte du tillräckligt med kompisar redan? Du hinner ju knappt träffa dem?” Och så är det! Men. Att träffa nya människor tillsammans med mina gamla är ett livselixir för mig. Fem anledningar till detta är:

💃 När jag ser mina vänner i nya sammanhang blir jag extra kär i dem. Min relation till dem fördjupas. Som när man ser en partner glänsa i sin professionella roll! 

💃 Att hela tiden expandera mitt universum och nätverk gynnar mig både professionellt och privat. Det är ofta nya bekantskaper som känner någon, som känner någon, som i slutändan kan ge en ett nytt jobb. Eller som också vill testa mountain bike. Eller som är kompis med the love of your life.

💃 Min favoritkänsla “vad som helst kan hända ikväll” infinner sig lättare med nya människor i rummet.

💃 Jag vill hinna träffa mina befintliga vänner. (Älskar dem djupt, det förstår ni va?) Men att hinna träffa alla på tu man hand tar mycket tid. Med barn, sambo och två katter har jag knappt 1,5 kvällar i veckan då jag är fri att göra vad jag vill. Har runt tio personer jag vill träffa på en regelbunden basis. Om jag ska träffa dem one on one kommer jag hinna träffa dem max en gång i kvartalet. Det är för lite.

💃 Om man vill lära känna någon ny spännande person är det mindre freaky att bjuda in denne till ett sammanhang med fler andra nya. Mer avslappnat och mindre press på att just ert samtal ska flyta.

Minst tre gifta par i min bekantskapskrets träffades för första gången på någon av mina fester eller middagar!

Läser du det här och känner “HALLELUJA! jag vill också!” Kör för bövelen! Bjud in människor på en middag! Om det mot förmodan är fruktansvärt vet du det och har i alla fall stillat din nyfikenhet.

Konceptet för mina middagsklubbar är som sagt att jag bjuder ungefär tio personer (varav drygt hälften är nya för mig). Alla får betala självkostnadspris för mat och dryck, men jag införskaffar och lagar den. Alla är ombedda att tänka ut något som de kan hjälpa någon med och något som de själva behöver hjälp med. Troligtvis kommer upplägget ändras över tid, men jag tycker att det är en bra start. 

Visste du förresten att pub är en förkortning för public house? Jag tycker att det är så fint. Kanske att nästa veckas inlägg kommer handla om minskningen av så kallade third spaces och varför de är så viktiga. Ha det bra så länge! 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar