(Fest)lek även om det känns fånigt!

Häromdagen tänkte jag på varför jag älskar fest och festligheter så mycket. Det är inte bara för att “det är kul att festa”, för mig är det är större än så. Du har säkert hört att det man ångrar mest på dödsbädden är att man inte umgåtts mer med nära och kära. Och för att hinna umgås med nära och kära så mycket som möjligt kan det då och då vara en god idé att samla alla på samma gång. Alltså i form av någon social tillställning som fest, middag eller annan festlig aktivitet. 

Att alla inte älskar fest lika mycket som jag är jag fullt medveten om. Kanske är du en av dem? Det är anledningen till att jag tycker att festlekar är bra att ha i rockärmen för att pumpa upp stämningen på fester och middagar.

I Sverige har vi en tendens att förlita oss på att alkoholen löser jobbet och får oss att “loosen up” och våga prata med andra. Och visst, alkohol är ett socialt smörjmedel. Men det är onödigt med fester och middagar som innebär att man har ångest dagen efter och ångrar vad man har sagt och gjort. 

Vi är sociala varelser och även om du är introvert är små sociala integrationer - och till och med det fruktade kallpratet med främlingar - viktigt för vår hälsa.

 

(Utdrag från en artikel från NBC om kallprat. Finns här.)

Det är därför jag älskar festlekar och aktiviteter. Nästan alla festlekar tvingar oss att prata och småsnacka med de andra i rummet. Ibland kan det kännas fånigt (det tycker jag också!) Men en go och bra festlek är otroligt effektivt för att lära känna nya människor och prata om annat än klassikerna, jobb, väder och semester som annars är go to’s för de flesta vid mingel.

Nästa vecka får ni ett konkret tips på en festlek. Först ville jag bara få med er på tåget om att fest är mer än att festa. Och att festlekar fyller ett syfte. 

Förresten, har du gått från att vara en småsnackshatare till att älska att mingla? Skriv till mig! Det är alltid kul att höra såna historier tycker jag.

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar