Mingel-misstaget som får mig att rodna!

Hallå där köp blåbär! Som vanligt hoppas jag att din helg inneburit en perfekt mix av vila och nya festliga upptåg. 

Den här veckan kommer jag dela med mig av ett misstag jag gjort när det gäller kallprat. Rodnar lite av tanken faktiskt. Well well. Som jag brukar tänka när jag är hos gynekologen och i liknande genanta situationer: Jag kan omöjligt vara den värsta patienten/minglaren de har stött på. Och nu när har jag lärt mig kommer jag göra om och göra rätt. 

Jag har vid mingel- och kallpratssituationer tänkt att jag är ett socialt geni. (Det är ganska lätt att känna så tycker jag. Överraskande få personer säger ens “du då?” när man ställer en fråga. Så bara genom att göra det ligger man på en duglig nivå på mingelskills-skalan.)

Utöver det har jag också haft som strategi att alltid fråga alla: hur mår du/läget/liknande. Det är inget fel att fråga sina medmänniskor hur de mår. Men det finns en justering som gör allt ännu bättre. Vi kommer dit snart. Först: misstaget jag begått som nu gör att jag rodnar 👇

Jag har frågat främlingar: “vad är bäst och sämst i ditt liv just nu?” Men för personer som inte är lika extroverta och öppna med sina känslor som jag är det för mycket. För vissa upplevs det till och med som lite aggressivt. Så förlåt alla som jag fått att känna såhär.

Det allra bästa du kan göra när du träffar någon ny eller bekant är att ställa en positiv fråga. Hur? Exempelvis om det är måndag eller fredag, säg “vad var bäst med din helg?” Om det är mitt i veckan, säg “håller du på med något spännande för tillfället?”. Varför? För att du försätter motpartens hjärna i ett positivt tillstånd där denne automatiskt börjar tänka glada och trevliga tankar. Något som såklart är mycket gynnsamt för att ni ska få en bra connection. Fascinerande hur mycket en pytteliten ändring i formuleringen kan göra för att sätta en positiv ton för samtalet, visst?!

Om och när du känner dig redo: Jag finns här för att fixa festligheter med dig. Antingen genom något av mina färdiga recept på festligt.com. Eller som din vapendragare när det gäller att fixa äkta fest. Citat från några som hyrt in mig nyligen:

“Kände mig helt mallig att det var mitt förslag att ta in dig haha!”

“Får ta åt mig äran över att vi skulle boka dig - jävligt nöjd & glad!”

“Igår räddade du aw:n och hjälpte mig bli hjälte på jobbet :)”

Bilden ovan är från en möhippa jag var inhyrd på. Här hittar du våra festliga lekupplägg för möhippor och andra viktiga händelser i livet. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar