Vad populära personer har gemensamt!

Hej! Vad var bäst med din helg?

Den här veckan tänkte jag snabbt skriva om en grej jag hörde i The Mel Robbins podcast som jag tyckte var himla fint och rörande: Vad populära personer har gemensamt. Avsnittet gästades av Vanessa van Edwards, grundare av The Science of people. Hon sa många bra saker, men just det här tyckte jag var extra intressant och gulligt.

I en studie fick high school-elever i USA skriva en lista med namnen på andra elever i skolan de spontant kände att de tyckte om. Initialt kanske man tänker att de som återfanns flest gånger på listorna gjorde det för de klassiska anledningarna som ofta förknippas med popularitet som ung. Man är bra på sport, snygg eller rolig. Men nej. De populära personernas gemensamma nämnare var att de hade den längsta listan med personer som de själva tyckte om. Alltså: om du själv vill bli omtyckt är den enklaste vägen dit att gilla andra människor.

Så rörande och gulligt tycker jag. Och ganska enkelt att applicera i sitt egna liv. För det handlade inte om att de popuälra personerna i studien var bästis med flera hundra personer, utan de sa hej i korridoren, kom ihåg deras namn och frågade om läget när de stötte på dem. Men OBS, glädjen i det eventuella hej:et måste vara genuin. Samma med intentionen bakom att fråga hur någon mår. Om du gör det enbart för att bygga din egna sociala status kommer det märkas av och inte ge önskad effekt.

Så: Om du vill bli omtyckt - tyck om andra människor. Och för allra bäst effekt - säg det! Högt och ofta. Säg: "Jag gillar dig", "du är så trevlig att jobba med", "jag trivs verkligen i din positiva närvaro" o.s.v.

När du känner dig redo för lite festligheter kanske något av dessa kan passa? Och kom ihåg: Jag är up for grabs om du vill ha hjälp med att fixa fest eller ha mig som inhyrd lekledare. Bara att mejla så snackar vi om dina behov på telefon!

Ps. Bäst med min helg var att jag var inhyrd toastmaster på en bröllopsfest och supernervös inför det - det gick tack och lov hur bra som helst. Ds.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar