Vett och etikett i sociala sammanhang del 2

Det var ett gäng som uppskattade min första post om vett och etikett i sociala sammanhang del 1 så jag blev peppad att köra på med del 2 ganska omgående. (Förresten letar jag efter någon som vet hur jag får den här bloggen att se ut som ett långt flöde istället för små poster som det är nu. Svårare än jag kunde ana att få till faktiskt!) 

Nåväl. En sak som många tycker är knepigt på fest är hur man kallpratar. Men vet ni: Fuck kallprat. Vem bryr sig om hur mycket du amorterar, om vädret är bra och om bilen går bra? Ingen. Eller, det kanske man gör, men det är inte det roligaste sättet att connecta med och lära känna en ny människa. Prata vill man såklart göra, men inte kallt. Därför ska ni här få förslag på ämnen att prata om och frågor att ställa om du är rädd för att det ska bli tyst. Vissa är självklara! Men jag har som sagt upplevt brist på social kompetens i sommar så vissas minnen behöver uppfriskas. 

Vem här inne känner du/hur känner du värden? 

Alltid ett enkelt och lagomt personligt ämne att prata om. Bjuder också in till många följdfrågor oavsett hur socialt etablerad man är där och då. Jag var på en förfest under Way out west där jag inte kände många och då bad jag tjejen jag pratade med att göra en kort hisspitch om alla i rummet. Det var skitkul! Både snälla och mindre smickrande saker kom fram, men att någon t.ex. har världens kortaste tålamod är ju också kul info för att lära känna folk bättre. 

Vad jobbar du med?

Vissa tycker att det är en uttjatad fråga. Må så vara, men jobb är en stor och viktig del i de flestas liv. Även denna bjuder in till många följdfrågor. Jag brukar alltid fråga om folk trivs, om de tycker att det är kul. En kompis brukade alltid säga "oj, det låter svårt!" för då upplevde han att mottagaren kände sig extra sedd och duktig. Svårt att säga "oj, det låter svårt!" om alla jobb kanske? Men något liknande funkar. Man kan också fråga hur länge personen jobbat med det de jobbar, vad som är bäst och sämst med deras yrkesliv, m.m. 

Bäst och sämst i ditt liv just nu?

Lite väl privat frågeställning för vissa, men jag älskar att få veta sån här info om typ alla. Mycket roligare att veta än vilken sorts bil de kör. 

Vad gör du på en perfekt dag? (Och här gäller fysikens lagar.)

Personligen är jag inte så intresserad av fiktiva frågor, typ "fuck, marry, kill"-frågo. Tycker att de är så intetsägande. Som att berätta vad man drömt. Ointressant. Men att veta hur folk spenderar sin dag om de själva helt får välja utifrån rimliga förutsättningar är kul!

Till sist: be om enkla tjänster!

Ett knep som jag läst om i försäljningssammanhang. Om man ber om enkla tjänster, typ "kan jag få ett glas vatten, är du snäll?" så tänker mottagarens hjärna "jag gör den här personen en tjänst, alltså måste jag gilla personen ifråga." Något att tänka på för alla er som är rädda för att be andra om hjälp.

Slut på skolan för idag. Hoppas att ni njöt. Vad vill ni mer att jag ska skriva om?

OBS! Jag har garanterat brutit mot mina egna regler både en och två gånger och gör det säkert oftare än jag själv inser. Vissa tycker säkert att jag är en idiot mest hela tiden. Men jag är ganska bekväm i de flesta sociala sammanhang och vet att många gillar min energi så jag tycker ändå att jag har mandat att tipsa om hur man beter sig. :)  

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar