Hur jag tänker när jag hittar på personliga lekar

En liten specialtet of mine är ju att komma på lekar som känns skräddarsydda och personliga. Så jag tänkte att det kan vara kul att dela med mig av hur jag tänker? 

Det är lättare att komma på något kul ju bättre man känner personen i fråga. Vad gillar personen? Vad ogillar den? Har den något kul minne som alla vet om? Har den bott på massa ställen? O.s.v. 

Min mamma t.ex. älskar att "sitta och ta en öl och glo på folk". Ett underbart intresse, och något hon uttryckt minst en gång per år i mitt liv. Glo på folk-bingo är faktiskt något som jag från början tog fram åt henne när hon fyllde 60 år och vi firade i Mexiko. Här ser ni prototypen som vi lekte med då. (Gudarna ska veta att jag är bra på mycket, men inte på att rita.) 

På mina kompisar Lars-Johan och Vickis bröllop hade de gjort lekstationer mellan vigsel och middag baserat på dem som par. LJ är grovt snusberoende och de anspelade på att det var dags för honom att kasta snusen som gift man. Alltså hade de gjort en station där man skulle kasta snusdosor i en hink. Bingo eller kast i hink i sig är inte så innovativt eller nytt, men så fort det fick den personliga prägeln med att kasta snuset eller glo på folk så kändes det plötsligt perfekt. 

På min 30årsfest hämtade jag alla gäster med båt i Stockholm city, och eftersom att jag och hela min släkt har stark koppling till Stockholm körde vi På båten och åkte till olika platser som varit viktiga för mig i mitt liv. På vägen dit fick gästerna ledtrådar i olika svårighetsnivå, precis som i "var är vi påväg-segmentet" i På Spåret. Svinkul! Apropå det, ni har väl inte missat att ni kan använda mig som kreativitetskonsult på bröllop och stora fester?  Det är så sjukt kul. Verkligen något jag hoppas kunna vidareutveckla. 

Blir förresten glad när ni skriver till mig på Instagram att ni läser här. Fortsätt! Makes me happy. Hejdå! 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar