Många idéer men får alltid prestationsångest!

Programledaren och tv-producenten Erik Galli gästade En jävla fest förra veckan. Lyssna på det, Erik är så gullig, smart och rolig. Och har löjligt snygg röst.

Som alla gäster fick även han svara på festliga frågan och den här gången löd den: "Jag har många idéer men får alltid prestationsångest när jag ska fixa fest, några tips?"

Eriks bästa knep var: förbered prick allt innan. Flera dagar innan om du kan. Dryck, snacks, musik, allt! Välj till och med mat och dryck utifrån vad som går att förbereda. Och bjud hem några nära vänner i förskott så slipper du vara nervös inför när den första gästen plingar på dörrklockan. Om du dricker alkohol, ta ett glas för att lugna nerverna. 

Mitt svar är att jag såklart också blir nervös för om mina idéer kommer flyga eller inte. Men statistiskt borde minst hälften av mina gäster tycka att en idé jag har kommit på är bra eller rolig. Dessutom är det en USP (unique selling point) att vara den som fixar fester och sociala tillställningar i kompiskretsar. De flesta gör det ju inte, så då får de tacka och ta emot för att de ens blir bjudna kan jag tycka. En gång sa min kompis Hanna "det är du som ser till att vi ses och skapar minnen för livet ihop!" Riktigt så storslaget har jag inte tänkt på det, men det ligger en gnutta sanning i det. Att vara den som fixar häng i gäng för sina kompisar är något unikt. Äg det med stolthet. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar